Geen categorie

Doen wat je leuk vindt.

Het klinkt als iets wat je coach tegen je zegt, als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit meer te werken. Toch ben ik er van overtuigd dat wanneer je doet wat je leuk vind het inderdaad minder gaat voelen als werk, Inmiddels kom ik er achter welke projecten mij goed en welke projecten mij minder goed passen. Het eerste half jaar als zelfstandig ondernemer moet je daar ook echt voor gebruiken.

Een half jaar al bijna, de tijd is zo snel gegaan dat ik het helemaal niet heb kunnen bijhouden. Sinds mijn afstuderen heb ik zo veel en hard gewerkt dat ik soms het ‘doen wat ik leuk vind’ uit het oog ben verloren.

Een tijdje terug kwam ik tot de conclusie; wat ik doe, levert me geld op maar geen rijkdom. Geen tijd voor mijn vrienden, ik verdronk in mijn computer en was ik echt gelukkig? Nee, dat ook niet. Ik nam alle projecten die op mijn bord kwamen aan, maar niet alle projecten bleken voor mij even geschikt. Best lastig, om dat te moeten besseffen… Wat wil ik dan wel?

Inmiddels heb ik afscheid genomen van een aantal projecten die niet bij mij paste, natuurlijk is het even een 10tje minder uit kunnen geven aan boodschappen, maar het geeft ook de lucht om te zoeken naar de projecten die beter bij me passen. Ik geef dit ook mee aan ondernemers waarmee ik praat. Verlies je niet in de verleiding van veel geld verdienen, als je daarmee niet doet wat je leuk vind. Plan tijd in voor jezelf en hou tenminste een dag in de week vrij, zo kun je ademen, en doen wat je leuk vindt.

Wil jij nou met mij praten over Zelfstandig ondernemen, werk en levensstijl balanceren en doen wat je leuk vindt? Samen kijken we naar jouw ondernemersplan en hoe dat bij jouw persoonlijkheid past, we kijken hoe jij je niet meer hoeft te verliezen in je werk maar wel het maximale eruit kunt halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *