Mijn verhaal

Hoe ik hier terecht kwam.

Ik hoor mijn vader nog verstijven toen ik het hem vertelde; “Ik ga het doen! Ik ga fulltime aan de slag met Studio Knovlook.” Maar ik wist dat ik dit wilde, het is mijn missie om aan de slag te gaan.

Ik ben natuurlijk niet plotseling op het idee gekomen om te ondernemen. Want een geboren sidekick die voor zichzelf begint, kan dat wel goed gaan? Het bleek een hele gave combinatie te zijn. Maar voordat ik daar achter gekomen was, heb ik een lange route mogen bewandelen.

Al aan het begin van mijn studie Food Innovation kwam ik er al achter dat ik meer wilde doen dan wat ik bij de opleiding leerde. Ik ontdekte mijn rebelse karakter en hoe ik er meer uit kan halen. Ik was 18 toen ik in het Gilwell traject terecht kwam, ik kreeg meer inzicht in mijn eigen gedrag en drijfveren en leerde mezelf beter kennen. In mijn derde studiejaar heb ik dit verder opgepakt en maakte ik kennis met de ondernemer in mij. Het derde jaar van mijn studie heb ik gebruikt om die ondernemer verder te ontdekken en te ontwikkelen. Ik kwam terecht in de organisatie van de HAS Food Experience, en who knew dat ik mijn passie zou vinden bij dat evenement.

De HAS Food Experience 2016 was de eerste keer in “nieuwe stijl” onder leiding van organisatie ‘koningin’ Mary van Hoek- Hendriks. Mary was tijdens mijn studie Food Innovation ook mijn coach en hield de ondernemersvlam in mij dan ook aangewakkerd. Het was rond deze tijd ook dat ik Knovlook bedacht, op dat moment meer als werk naam voor de concepten die ik voor mijn studie aan het ontwikkelen was.

Door alle activiteiten in 2016 leerde ik mezelf goed kennen en communicatie bleek mijn sleutelwoord. Vanaf dat moment ging er een wereld voor mij open; In 2017 kwam voor mij de HAS Minor – Werken aan het wereldwijde voedseldialoog voorbij, met als opdracht: Het organiseren van een world food day event. Ook verdiepte ik me meer in de wereld van foto en video en werd ik Hoofd Fotografie van Scout- In 2017 en kreeg ik de kans mijn communicatie en visuele oog te combineren in de functie van head of Social Media van Roverway 2018.

Toch bleef Knovlook knabbelen, het was nooit echt buiten beeld. Ik was aan het zoeken hoe ik er echt een goede, duurzame en behulpzame invulling aan kon geven. Ik ontdekte dat ik echt een “ondersteuner” ben, of liever gezegd: Een Sidekick. Het succes van een ander persoon, event, festival en product maakt mij gelukkig. Niet voor niets dat mijn Britse vriend Sam (Geweldig muzikant trouwens) me grappend Mommager noemt… En eigenlijk, vind ik dat ook helemaal niet erg.

Na mijn studie ging ik aan de slag bij de HAS, de opleiding waar ik zelf vijf jaar had besteed zocht iemand voor binnen het organisatieteam van de HAS Food Experience 2019 en iemand om een zwangerschap op te vangen. Gecombineerd een mooie fulltime functie. Ik kon alles wat ik leuk vond doen, ik was bezig met communicatiestukken, organisatie stukken en ik was  veel bezig met de ondersteuning van anderen. Toch wist ik dat ik maar tijdelijk bij de HAS zou kunnen blijven. Na een paar maanden bij de HAS ging bij mij de vraag spelen over mijn toekomst. Mijn wens om te ondernemen en te ondersteunen bleef de revue passeren en het vlammetje werd steeds groter. Ik ben meer tijd gaan stoppen in Knovlook en ben voor mijzelf een plan op gaan stellen. Ik zou het parttime gaan doen, naast mijn werk.

Al vrij snel begon ik met Studio Knovlook klussen op te pakken, uiteenlopend van een grafische klus tot foto en videowerk tot concept ontwikkeling en communicatie. Ik werkte naast mijn fulltime baan op de HAS nog minstens 20 uur per week met Studio Knovlook. In februari kreeg ik te horen dat ik écht niet kon blijven bij de HAS en dat ik alvast moest gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging. Nog geen maand later maakte ik het besluit, er was veel gebeurd op privè en zakelijk gebied in februari.  Onderweg naar het einddiner van het HAS Food Experience kernteam, eind maart belde ik mijn vader in tranen op, ik was moe van de overuren en ik kan het me nog precies herinneren: Ik vertelde mijn vader dat ik het ging doen, ik ging proberen fulltime aan de slag te gaan met Studio Knovlook. Ik wist zeker dat ik het wilde, dat daar mijn doel en toekomst lag, dat ik het risico moest nemen. Mijn vader vroeg me een beetje verstijfd of ik het zeker wist en ik antwoordde simpelweg: Geef me twee maanden, je zult het zien.

Kijk me lopen toch, Hierloop ik dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *